Krem z kalarepy, jabłka i żurku

Krem z kalarepy, jabłka i żurku
Oceń przepis:
63 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Wegańskie zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w pióra, czosnek obrać i zostawić w całości. Na dnie garnka rozgrzać olej, dodać cebulę z czosnkiem i smażyć przez 3 - 4 minut do czasu, aż cebulka zacznie robić się lekko złota.
Obrać kalarepę i pokroić w drobną kostkę, jabłko pokroić w kostkę. Dodać do garnka i podsmażać kolejne 3 - 4 minuty.
W tym czasie obrać ziemniak, pokroić w drobną kostkę i dodać do podsmażonych warzyw. Zamieszać, wlać bulion i gotować pod przykryciem przez 13 - 15 minut do czasu, aż ziemniaki będą miękkie. Wtedy wlać żurek, zmiksować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z olejem, grzankami lub prażonymi pestkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA