Pomidorki pod kruszonką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.48)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 1 kg pomidorków koktajlowych
- 1 czerwona cebula
- posiekana
- 6 ząbków czosnku
- pokrojonych na plasterki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ½ bochenka pełnoziarnistego chleba
- ¼ szklanki tartego parmezanu
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Wymieszaj pomidorki z cebulą i plasterkami czosnku oraz oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż wszystko do kwadratowego naczynia do zapiekania o boku 20 cm. Podziel chleb na kawałki rozmiaru kęsa i rozłóż na pomidorkach. Posyp wszystko parmezanem i zapiekaj 30 min. Luźno okryj zapiekankę folią aluminiową i piecz przez kolejne 15 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W