Pikantna sałatka z ananasa

Pikantna sałatka z ananasa
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.74)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia indonezyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 ananas
  • obrany
  • z usuniętym rdzeniem
  • pokrojony na kawałki
  • sok z 2 limonek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka ostrego sosu Sambal lub innego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 pęczek kolendry
  • posiekany
  • 1 mała czerwona cebula
  • pokrojona w cienkie plasterki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Włożyć ananasa do dużej salaterki. Roztrzepać sok z limonek, sos sojowy, ostry sos Sambal i cukier brązowy. Polać ananasa, dodać kolendrę i czerwoną cebulę, dobrze wymieszać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA