Pikantna sałatka z ananasa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.74)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indonezyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 ananas
- obrany
- z usuniętym rdzeniem
- pokrojony na kawałki
- sok z 2 limonek
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka ostrego sosu Sambal lub innego
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1 pęczek kolendry
- posiekany
- 1 mała czerwona cebula
- pokrojona w cienkie plasterki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włożyć ananasa do dużej salaterki. Roztrzepać sok z limonek, sos sojowy, ostry sos Sambal i cukier brązowy. Polać ananasa, dodać kolendrę i czerwoną cebulę, dobrze wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W