Piersi kurczaka z porami i musztardą pieczone w folii

Piersi kurczaka z porami i musztardą pieczone w folii
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 piersi kurczaka ze skórą
  • 4 łyżki musztardy dijon lub pełnoziarnistej
  • sól i pieprz
  • 2 pokrojone pory
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 50 g masła
  • 12 listków szałwii
  • folia aluminiowa

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przypraw mięso solą i pieprzem. Połóż każdą z piersi kurczaka na plastrze szynki parmeńskiej, posmaruj musztardą, dodaj czosnek i zawiń w szynkę. Na wierzchu dekoruj listkiem szałwii.
Tak przygotowane piersi połóż na poszatkowanych porach, na kawałkach folii aluminiowej. Dodaj po łyżeczce masła. Zawiń i piecz przez co najmniej 20 minut na grillu lub w piekarniku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA