Piersi kurczaka z porami i musztardą pieczone w folii
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 piersi kurczaka ze skórą
- 4 łyżki musztardy dijon lub pełnoziarnistej
- sól i pieprz
- 2 pokrojone pory
- 1 ząbek czosnku
- 4 plastry szynki parmeńskiej
- 50 g masła
- 12 listków szałwii
- folia aluminiowa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przypraw mięso solą i pieprzem. Połóż każdą z piersi kurczaka na plastrze szynki parmeńskiej, posmaruj musztardą, dodaj czosnek i zawiń w szynkę. Na wierzchu dekoruj listkiem szałwii.
Tak przygotowane piersi połóż na poszatkowanych porach, na kawałkach folii aluminiowej. Dodaj po łyżeczce masła. Zawiń i piecz przez co najmniej 20 minut na grillu lub w piekarniku.
Tak przygotowane piersi połóż na poszatkowanych porach, na kawałkach folii aluminiowej. Dodaj po łyżeczce masła. Zawiń i piecz przez co najmniej 20 minut na grillu lub w piekarniku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W