Pieczone szparagi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.113)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 1 pęczek świeżych szparagów
- oliwa z oliwek
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 200°C. Odkroić zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi układać w naczyniu do zapiekania, skropić oliwą z oliwek i doprawiać solą i pieprzem. Potrząsnąć naczyniem tak, żeby szparagi pokryły się przyprawami równomiernie. Piec do czasu, aż szparagi lekko się podsuszą, zrumienią i zmiękną, około 10-15 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W