Pieczona ricotta z mango

Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 1 kg ricotty
- 2 duże jajka
- 2 łyżki miodu (może być aromatyzowany)
- łyżka cynamonu
- 6 kawałków mango
- chleb orkiszowy
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 150 °C. Wymieszać ricottę, jajka, miód i cynamon. Przelać masę do formy o wymiarach 25 na 10 centymetrów. Przykryć folią aluminiową i ustawić na wypełnionej wodą blasze do pieczenia. Woda powinna sięgać do połowy wyso
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W