Pieczona dynia z lodami waniliowymi

Pieczona dynia z lodami waniliowymi
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dania z dyni
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozetnij dynię na pół. Łyżką wyjmij nasiona. Ułóż połówki na blasze. Odetnij plastry od spodu, żeby równo stały. Nałóż po połowie składników do obu części dyni. Piecz przez około godzinę. Schładzaj przez 5 minut. Wylej sos z wnętrza połówek. Każdą przetnij na pół. Podawaj po ćwierć dyni na osobę. Polej odłożonym sosem, dodaj lody.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA