Pieczona dynia z lodami waniliowymi
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery, Dania z dyni
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 1 mała dynia Ambercup
- 125 ml brązowego cukru
- 2 łyżki stołowe cukru
- 2 łyżki stołowe śmietany 35%
- lody waniliowe (do podania)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Rozetnij dynię na pół. Łyżką wyjmij nasiona. Ułóż połówki na blasze. Odetnij plastry od spodu, żeby równo stały. Nałóż po połowie składników do obu części dyni. Piecz przez około godzinę. Schładzaj przez 5 minut. Wylej sos z wnętrza połówek. Każdą przetnij na pół. Podawaj po ćwierć dyni na osobę. Polej odłożonym sosem, dodaj lody.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W