Piątkowe smażone
Oceń przepis:
Przygotował:
Nigel Slater
- Seria kulinarna:
- Proste dania Nigela Slatera (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 3
Składniki:
- oliwa
- 6 plasterków boczku
- 4 gotowane kiełbaski
- 1 duża cebula albo dwie duże dymki
- 4 małe albo 2 duże gotowane ziemniaki
- garść zieleniny
- na przykład kapusty
- 1 duża garść posiekanej natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej oliwę na patelni z nieprzywierającą powłoką. Pokrój boczek, kiełbaski i cebulę i włóż na patelnię. Dodaj pokrojone (najlepiej nieobrane) ziemniaki i podgrzewaj wszystko na małym ogniu. Nie mieszaj za często, żeby się zrumieniło. Posiekaj kapustę (albo inną zieleninę) i zblanszuj w 2 minuty we wrzątku. Odsącz i przełóż na patelnię. Posyp natką i delikatnie przemieszaj. Zwiększ na chwilę płomień, żeby się przesmażyło i od razu podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W