Piątkowe smażone

Piątkowe smażone
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Proste dania Nigela Slatera (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
3

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej oliwę na patelni z nieprzywierającą powłoką. Pokrój boczek, kiełbaski i cebulę i włóż na patelnię. Dodaj pokrojone (najlepiej nieobrane) ziemniaki i podgrzewaj wszystko na małym ogniu. Nie mieszaj za często, żeby się zrumieniło. Posiekaj kapustę (albo inną zieleninę) i zblanszuj w 2 minuty we wrzątku. Odsącz i przełóż na patelnię. Posyp natką i delikatnie przemieszaj. Zwiększ na chwilę płomień, żeby się przesmażyło i od razu podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA