Pesto bazyliowe

Pesto bazyliowe
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kocioł w kuchni (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Przygotowanie:


Składniki
2 szklanki świeżych liści bazylii
2 ząbki czosnku
1 łyżka orzechów piniowych
½ szklanki oliwy z oliwek
¾ szklanki startego parmezanu
pieprz


Przygotowanie
Włóż do blendera bazylię, czosnek i orzechy. Zmiksuj korzystając z funkcji „pulse”. Następnie włącz blender i powolnym strumieniem dodaj oliwę, a potem ser i pieprz. Zmiksuj na gładką pastę. Przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym słoiku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA