Pesto bazyliowe
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kocioł w kuchni (odc.7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Przygotowanie:
Składniki
2 szklanki świeżych liści bazylii
2 ząbki czosnku
1 łyżka orzechów piniowych
½ szklanki oliwy z oliwek
¾ szklanki startego parmezanu
pieprz
Przygotowanie
Włóż do blendera bazylię, czosnek i orzechy. Zmiksuj korzystając z funkcji „pulse”. Następnie włącz blender i powolnym strumieniem dodaj oliwę, a potem ser i pieprz. Zmiksuj na gładką pastę. Przechowuj w lodówce, w szczelnie zamkniętym słoiku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W