Pastel De Choclo

Pastel De Choclo
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Posmak świata (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia chilijska

Składniki:

Nadzienie pino:

Kukurydziana pierzynka:
  • ziarna z 3 kolb kukurydzy
  • ¾ szklanki śmietany 18%
  • 1 rozmącone jajko
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka liści bazylii
  • 2 łyżki masła
Wierzch:
  • 2 łyżki ciemnego cukru trzcinowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i ziarna kminu. Dodać oregano. Podsmażyć przez chwilę, dodać czosnek i słodką paprykę. Dorzucić mięso, posolić i usmażyć. Odstawić do ostygnięcia. Ziarna kukurydzy zmiksować ze śmietaną. Masę przelać na patelnię i podgrzać. Dodać masło i rozmącone jajko. Posolić i popieprzyć, dodać porwane liście bazylii.
W kokilkach do zapiekania ułożyć warstwę mięsnego nadzienia. Na niej ułożyć rodzynki i oliwki. Potem plastry ugotowanego kurczaka. Na wierzchu rozsmarować kukurydziane puree, a całość posypać cukrem. Zapiekać przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA