Parfait z wiśniami i białą czekoladą

Parfait z wiśniami i białą czekoladą
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 51)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 220 g żółtek
  • 220 g drobnego cukru
  • 400 g białej czekolady
  • 1900 ml śmietany kremówki
  • kieliszek kirszu
  • 800 g wiśni
  • woda

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z cukru i odrobiny wody zrobić syrop „do piórka” i wlać go powoli do ubijanych żółtek. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej, dodać 200 ml śmietany i kirsz. Resztę śmietany ubić i połączyć z masą żółtkową i wiśniami. Przełożyć do foremek i zmrozić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA