Woda rabarbarowa
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
Przygotowanie:
Składniki:kilogram umytego i pokrojonego rabarbaru
150 g cukru
sok z połowy cytryny
Przygotowanie:
Wrzucić rabarbar do miski, zalać litrem wrzątku, zakryć i zostawić na noc w temp. pokojowej. Nazajutrz przecedzić płyn do rondelka, wyrzucając rabarbar. Dodać cukru i soku z cytryny, gotować przez 5 minut. Ostudzić. W razie potrzeby dolać soku z cytryny. Przecedzić do butelki i zakorkować. Podawać mocno schłodzoną.
UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W