Papryka grillowana na oliwie ziołowej
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne, Dania z grilla
Składniki:
- 4 papryki pomarańczowe
- 1 cytryna
- 3 ząbki czosnku
- świeże zioła (rozmaryn, oregano)
- liść laurowy
- ziele angielskie
- goździk
- oliwa
- sól
- czerwony pieprz do przyprawienia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Upraż przyprawy na patelni, na koniec dodając do nich zioła i czosnek. Gorąca oliwa wydobywa z nich niepowtarzalny aromat. Paprykę oczyść z nasion i pokrój na ćwiartki i wrzuć na oliwę skórką do dołu. Po 5 minutach dodaj parę plastrów cytryny. Przysmażoną paprykę i cytrynę ułóż na salaterce i zalej przecedzoną oliwą. Posyp grubą solą i świeżo mielonym pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W