Papryka grillowana na oliwie ziołowej

Papryka grillowana na oliwie ziołowej
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne, Dania z grilla

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Upraż przyprawy na patelni, na koniec dodając do nich zioła i czosnek. Gorąca oliwa wydobywa z nich niepowtarzalny aromat. Paprykę oczyść z nasion i pokrój na ćwiartki i wrzuć na oliwę skórką do dołu. Po 5 minutach dodaj parę plastrów cytryny. Przysmażoną paprykę i cytrynę ułóż na salaterce i zalej przecedzoną oliwą. Posyp grubą solą i świeżo mielonym pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA