Pad see ew z wieprzowiną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Ideał
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajska
Składniki:
- 2 łyżki oleju o delikatnym smaku
- np. słonecznikowego
- 3 ząbki czosnku
- zmiażdżone
- 150 g polędwiczki wieprzowej
- pokrojonej w plastry
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 ½ łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka cukru
- 300 g chińskiego brokułu
- pokrojonego
- liście i łodygi oddzielone
- 2 lekko rozkłócone jajka
- 300 g świeżego makaronu ryżowego
- pokrojonego na pasma o szerokości 3 cm
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej wok na średnim/dużym ogniu. Dodaj olej, a kiedy się rozgrzeje, wrzuć czosnek. Dodaj mięso i 3 minuty smaż, mieszając.
Dodaj oba sosy sojowe i cukier. Wmieszaj łodygi brokułów. Smaż 2 minuty, zrób miejsce pośrodku i wlej jajka. Smaż kilka minut, szpatułką odrywając jajka od patelni.
Dodaj makaron i wymieszaj szpatułką, żeby pokrył się sosem, jednak staraj się go nie porwać.
Dodaj liście brokułów i gotuj, aż zmiękną, lecz kolor pozostanie żywy.
Zdejmij z ognia, dopraw pieprzem i podaj z sosem rybnym oraz marynowanymi chili.
Dodaj oba sosy sojowe i cukier. Wmieszaj łodygi brokułów. Smaż 2 minuty, zrób miejsce pośrodku i wlej jajka. Smaż kilka minut, szpatułką odrywając jajka od patelni.
Dodaj makaron i wymieszaj szpatułką, żeby pokrył się sosem, jednak staraj się go nie porwać.
Dodaj liście brokułów i gotuj, aż zmiękną, lecz kolor pozostanie żywy.
Zdejmij z ognia, dopraw pieprzem i podaj z sosem rybnym oraz marynowanymi chili.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W