Pad see ew z wieprzowiną

Pad see ew z wieprzowiną
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Ideał
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

  • 2 łyżki oleju o delikatnym smaku
  • np. słonecznikowego
  • 3 ząbki czosnku
  • zmiażdżone
  • 150 g polędwiczki wieprzowej
  • pokrojonej w plastry
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 ½ łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • 300 g chińskiego brokułu
  • pokrojonego
  • liście i łodygi oddzielone
  • 2 lekko rozkłócone jajka
  • 300 g świeżego makaronu ryżowego
  • pokrojonego na pasma o szerokości 3 cm

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej wok na średnim/dużym ogniu. Dodaj olej, a kiedy się rozgrzeje, wrzuć czosnek. Dodaj mięso i 3 minuty smaż, mieszając.
Dodaj oba sosy sojowe i cukier. Wmieszaj łodygi brokułów. Smaż 2 minuty, zrób miejsce pośrodku i wlej jajka. Smaż kilka minut, szpatułką odrywając jajka od patelni.
Dodaj makaron i wymieszaj szpatułką, żeby pokrył się sosem, jednak staraj się go nie porwać.
Dodaj liście brokułów i gotuj, aż zmiękną, lecz kolor pozostanie żywy.
Zdejmij z ognia, dopraw pieprzem i podaj z sosem rybnym oraz marynowanymi chili.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA