Ostro-kwaśna sałatka z ogórków
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kylie Kwong: Moje Chiny (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki
4 małe ogórki – w sumie jakieś około 850-900g, obrane
1 duże zielone chili, z usuniętymi nasionkami, pokrojone w cienkie plasterki
1 duże czerwone chili, z usuniętymi nasionkami, pokrojone w cienkie plasterki
2 dymki, pokrojone w cienkie plasterki
Dressing
4 ząbki czosnku, drobno posiekane
5cm kawałek imbiru, drobno posiekany
1 łyżka brązowego cukru
3 łyżki brązowego octu ryżowego
3 łyżki jasnego sosu sojowego
2 łyżeczki oleju sezamowego
Przygotowanie
Przetnij ogórki na pół, a następnie n ukośne 5mm plasterki.W misce wymieszaj ogórek, chili i dymkę.
Wymieszaj składniki dressingu w małej miseczce. Polej nim sałatkę i delikatnie wymieszaj.Podawaj od razu.
© Kylie Kwong
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W