Maślany sos koperkowy

Maślany sos koperkowy
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj w rondelku białe wino i zredukuj do objętości 1/3 szklanki. Dolej bulion, dodaj otartą skórkę, doprowadź do wrzenia i gotuj 5 min. Wlej sok z cytryny, szampana albo ocet estragonowy, wymieszaj i zdejmij rondel z ognia. Mieszaj trzepaczką, dodając po kawałku zimnego masła (następny kawałek wkładaj dopiero, kiedy poprzedni się roztopi – jeśli trzeba, podgrzej sos na małym ogniu). Dodaj koperek i dopraw sos do smaku. Podawaj na ciepło z łososiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA