Maki z wędzonego łososia
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.49)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia japońska
Składniki:
- 1 szklanka ciecierzycy z puszki
- 1 łyżka musztardy diżońskiej
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 2-3 krople sosu chili
- 1 łyżka sosu sojowego
- 3 łyżki posiekanych liści kolendry
- 16 plastrów wędzonego łososia
- 4 arkusze alg nori
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugnieć widelcem ciecierzycę i starannie wymieszaj z musztardą, olejem sezamowym, sosem chili, sosem sojowym i kolendrą. Rozłóż na blacie kawałek plastikowej folii. Ułóż na niej arkusz nori. Bliższą sobie połowę przykryj 4 plastrami łososia tak, żeby na siebie zachodziły. Wzdłuż najbliższego sobie boku nori rozłóż kilka łyżek ciecierzycy i zwiń ciasno jak sushi, pomagając sobie plastikową folią. Pokrój rulonik na kawałki szerokości 2 cm.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W