Maki z wędzonego łososia

Maki z wędzonego łososia
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.49)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

  • 1 szklanka ciecierzycy z puszki
  • 1 łyżka musztardy diżońskiej
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 2-3 krople sosu chili
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3 łyżki posiekanych liści kolendry
  • 16 plastrów wędzonego łososia
  • 4 arkusze alg nori

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugnieć widelcem ciecierzycę i starannie wymieszaj z musztardą, olejem sezamowym, sosem chili, sosem sojowym i kolendrą. Rozłóż na blacie kawałek plastikowej folii. Ułóż na niej arkusz nori. Bliższą sobie połowę przykryj 4 plastrami łososia tak, żeby na siebie zachodziły. Wzdłuż najbliższego sobie boku nori rozłóż kilka łyżek ciecierzycy i zwiń ciasno jak sushi, pomagając sobie plastikową folią. Pokrój rulonik na kawałki szerokości 2 cm.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA