Loubia
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka mieszanki przypraw (2 łyżki kminu
- łyżka kolendry
- ½ łyżki czarnego pieprzu
- łyżka słodkiej papryki
- łyżka imbiru)
- 2 garście fasolki szparagowej
- puszka pomidorów
- łyżka koncentratu pomidorowego
- łyżeczka soli morskiej
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przyprawy rozetrzeć w moździerzu. Mieszankę można przechowywać przez kilka miesięcy.
Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać przyprawy. Smażyć, aż cebula będzie miękka. Dodać fasolkę, pomidory i koncentrat. Wlać tyle wody, żeby fasolka była przykryta. Osolić. Gotować, aż fasola będzie miękka. Skropić oliwą. Podawać w temperaturze pokojowej.
Opracowano na podstawie programu „Żołądek czy rozsądek 2”
Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie. Dodać przyprawy. Smażyć, aż cebula będzie miękka. Dodać fasolkę, pomidory i koncentrat. Wlać tyle wody, żeby fasolka była przykryta. Osolić. Gotować, aż fasola będzie miękka. Skropić oliwą. Podawać w temperaturze pokojowej.
Opracowano na podstawie programu „Żołądek czy rozsądek 2”
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W