Kuskus z owocami na ostro
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Manic Organic (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia marokańska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- ¼ szklanki oliwy
- 2 drobno posiekane ząbki czosnku
- 1 posiekana cebula
- ½ łyżeczki uprażonego kminu
- ½ łyżeczki uprażonych nasion kolendry
- ½ łyżeczki sproszkowanej słodkiej papryki
- 2 szklanki gorącego bulionu z kurczaka
- 1 szklanka kuskusu
- ½ szklanki uprażonych migdałów w płatkach
- 1 szklanka zielonych winogron
- pokrojonych na połówki
- ½ szklanki suszonych moreli
- pokrojonych w ćwiartki
- ½ szklanki suszonych brzoskwiń
- pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżka pasty harissa
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużym rondlu rozgrzać oliwę. Wrzucić czosnek i cebulę i smażyć 2 minuty. Rozetrzeć nieco kmin i kolendrę i wsypać na patelnię razem z papryką. Smażyć 1 minutę. Wsypać kuskus, zalać bulionem i dodać migdały i winogrona. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień. Dodać suszone owoce i przykryć. Dusić 2 minuty, zgasić ogień i trzymać pod przykryciem jeszcze 5 minut.
Rozkruszyć kuskus widelcem.
Rozkruszyć kuskus widelcem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W