Kukurydza grillowana w maśle ziołowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 120 g niesolonego masła o temperaturze pokojowej
- ½ szklanki posiekanej dymki
- 3 łyżki posiekanego świeżego oregano
- 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
- ¾ szklanki drobno startego parmezanu
- 6 kolb kukurydzy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksuj w malakserze masło z dymką, oregano i kolendrą na gładką masę. Przełóż ją do miski i wmieszaj starty parmezan. Delikatnie rozegnij liście kukurydzy. Natrzyj kolby ze wszystkich stron przygotowanym masłem ziołowym. Starannie owiń kukurydzę liśćmi, obwiąż sznurkiem i włóż do lodówki co najmniej na 20 min. Rozgrzej grill i opiecz kolby przez ok. 20 min, obracając je od czasu do czasu. Podaj kolby w liściach i zostaw przyjemność obierania gościom.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W