Krem z kalafiora
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 1 mały kalafior
- 25 g masła
- sok z ½ cytryny
- 300 ml mleka
- sól i biały pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kalafior podziel na różyczki. W rondelku roztop masło. Gdy zacznie bulgotać, dorzuć różyczki kalafiora i wlej sok z cytryny. Przykryj pokrywką i duś na małym ogniu, aż kalafior zmięknie. Dolej mleko, doprowadź do wrzenia, nakryj pokrywką i duś, aż kalafior będzie zupełnie miękki. Odcedź. Zachowaj mleko, w którym się gotował. Różyczki kalafiora wrzuć do robota kuchennego. Dodaj sól i biały pieprz, zmiksuj. Wlewaj mleko, aż powstanie gładka masa. Aby pozbyć się grudek, przetrzyj przez sito. Wystudź.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W