Kompot ze śliwek z korą cynamonu
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- ABC GOTOWANIA 3 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 0,5 kg śliwek
- 1 kora cynamonu
- 4 łyżki cukru
- kilka gałązek melisy cytrynowej
- woda
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Śliwki myjemy, przekrawamy na pół, wyciągamy pestki i wkładamy owoce do garnka. Dodajemy cynamon, cukier i zalewamy ok. 1,5 l wody. Wstawiamy na niezbyt duży gaz i gotujemy, aż cukier się rozpuści, a owoce zmiękną i oddadzą smak. Studzimy i podajemy z kostkami lodu i gałązkami melisy lub mięty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W