Kokosowe małże

Kokosowe małże
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę. Dodać papryczki, pastę z imbiru i czosnku, sól, garam masalę i pomidory. Podgrzewać, aż pomidory zmiękną. Tymczasem ugotować małże we wrzącej wodzie, około trzech minut, dopóki się nie otworzą. Wyjąć łyżką cedzakową. Wodę zachować. Do pomidorów z przyprawami dodać miąższ kokosa, kolendrę i trochę wody z gotowania małży. Zamieszać. Sos powinien być gęsty. Włożyć małże do sosu i dokładnie zamieszać. Podawać z pieczywem lub ryżem basmati.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA