Kaszmirskie kebaby z jagnięciny
Oceń przepis:
Przygotował:
Anjum Anand
- Seria kulinarna:
- Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 500 g jagnięciny
- trzykrotnie zmielonej
- 2 łyżki greckiego jogurtu
- 1 gruba kromka białego chleba
- bez skórki
- rozdrobniona w blenderze na okruchy
- 4 strączki czarnego kardamonu
- tylko nasiona
- 16 strączków zielonego kardamonu
- tylko nasiona
- 1 cm kawałek kory cynamonu
- 8 goździków
- 1 jajko
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
- olej roślinny do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Utrzeć przyprawy w moździerzu albo zemleć w młynku. Dokładnie wymieszać jagnięcinę z pozostałymi składnikami. Z małych porcji masy uformować w dłoniach pulpeciki. Na patelni rozgrzać olej. Partiami smażyć kebaby na złoty kolor, po 3-4 minuty z każdej strony. Wyjmować łyżką cedzakową i osączać na papierowym ręczniku. Podawać z chutneyem rzodkiewkowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W