Karmel ze słoną lukrecją
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- 200 ml śmietany
- 175 g cukierków ze słonej lukrecji „Turecki Pieprz”, rozgniecionych (lub innych twardych cukierków z lukrecji)
- 20 g masła
- 1 łyżka syropu
- 1 łyżka ekstraktu z wanilii
- ½ łyżeczki czarnego barwnika spożywczego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wsyp do garnka proszek z cukierków i dołóż masło. Wlej składniki płynne. Gotuj 16 minut, bez przerwy mieszając. Wylej masę na silikonową matę do pieczenia i zostaw do przestygnięcia. Pokrój w kwadraty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W