Kalmary nadziewane chorizo
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia hiszpańska
Przygotowanie:
Składniki
8 małych kalmarów
200 g chorizo
średnia cebula
2 ząbki czosnku
łyżeczka papryki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
400 g pomidorów z puszki
szczypta chili w płatkach
oliwa z oliwek
Przygotowanie
Oczyszczamy kalmary. Oddzielamy macki od odwłoka. Nadziewamy kalmary chorizo i spinamy wykałaczką. Podsmażamy je razem z cebulą, czosnkiem, papryką i pomidorami. Skrapiamy oliwą z oliwek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia hiszpańska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W