Jabłkowa granola
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.125)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 6 jabłek ulubionego gatunku
- pozbawione gniazd nasiennych
- pokrojone w kawałki
- 1 łyżeczka mielonego kardamonu
- cynamonu lub ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/2 szklanki syropu klonowego lub miodu
- 1 szklanka rodzynek
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki płatków migdałowych
- ½ szklanki nasion słonecznika
- ½ szklanki oleju roślinnego
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C. Jabłka wymieszać z kardamonem, częścią syropu klonowego i rodzynkami. Przełożyć je do naczynia do zapiekania o wymiarach 20cm na 20 cm. W osobnej misce wymieszać płatki owsiane, migdały i ziarna słonecznika razem z resztą syropu klonowego, olejem i szczyptą soli. Dobrze wymieszać i równomiernie rozłożyć na jabłkach. Piec 1 godzinę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W