Jabłka z pekanami i morelami zapiekane pod kruszonką

Jabłka z pekanami i morelami zapiekane pod kruszonką
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 900 g miękkich jabłek
  • na przykład mekintoszy
  • obranych i okrojonych w 2,5 cm kostkę (około 5 szklanek)
  • ¾ szklanki pokrojonych w kostkę moreli
  • ½ szklanki połamanych orzechów pekanowych
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • ½ szklanki soku pomarańczowego
  • ⅓ szklanki cukru

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszać jabłka, morele, orzechy, cynamon, sok pomarańczowy i cukier.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA