Jabłka z pekanami i morelami zapiekane pod kruszonką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 900 g miękkich jabłek
- na przykład mekintoszy
- obranych i okrojonych w 2,5 cm kostkę (około 5 szklanek)
- ¾ szklanki pokrojonych w kostkę moreli
- ½ szklanki połamanych orzechów pekanowych
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- ½ szklanki soku pomarańczowego
- ⅓ szklanki cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużej misce wymieszać jabłka, morele, orzechy, cynamon, sok pomarańczowy i cukier.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W