Hummus z dyni
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 36)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pasty do chleba
- Kuchnia świata:
- Kuchnia arabska
Składniki:
- 2 filiżanki ugotowanej na parze dyni japońskiej
- puszka opłukanej i odcedzonej ciecierzycy
- łyżka tahini
- łyżeczka kminu
- łyżka soku z cytryny
- utarty ząbek czosnku
- łyżeczka soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ciecierzycę zmiksować. Dodać dynię, tahini, kmin, czosnek, sok z cytryny i sól. Miksować na gładką masę. Podawać z grzankami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W