Guacamole z requesón i granatem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Meksykańska fiesta z Peterem Kuruvitą (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pasty do chleba
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 60 g białej cebuli, drobno posiekanej
- 160 ml soku z cytryny
- 280 g pulpy z awokado
- 40 g posiekanej kolendry
- 30 g chili serrano, bez pestek, posiekanej, lub do smaku
- 10 g czerwonych pestek granatu
- 20 g requesón (meksykańskiego twarogu albo ricotty)
- sól i pieprz do smaku
- kukurydziane tortille, pokrojone w trójkąty i usmażone na chrupko
- podpłomyki arabskie, pokrojone w trójkąty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Namocz cebulę w soku cytryny na pół godziny, żeby zmiękła. Osącz i odstaw na bok.
Starannie rozetrzyj guacamole w misce lub w moździerzu. Dodaj kolendrę, cebulę i chili. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj guacamole na kolorowym daniu, przybrane pestkami granatu i pokruszonym requesónem. Podawaj z kukurydzianymi chrupkami i podpłomykami arabskimi.
Starannie rozetrzyj guacamole w misce lub w moździerzu. Dodaj kolendrę, cebulę i chili. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj guacamole na kolorowym daniu, przybrane pestkami granatu i pokruszonym requesónem. Podawaj z kukurydzianymi chrupkami i podpłomykami arabskimi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W