Grzane wino
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- 600 ml soku jabłkowego
- 2 laski cynamonu
- 5 sztuk anyżu gwiazdkowatego
- świeży korzeń imbiru
- skórka otarta z ½ limonki
- 60 g cukru
50 ml tequili
- 50 ml wódki
- 600 ml białego wina
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie składniki oprócz alkoholu. Podgrzej w garnku. Wlej tequilę, wódkę i białe wino. Podgrzewaj, nie dopuszczając do zagotowania, żeby alkohol nie wyparował. Podawaj w wysokich szklankach lub przelej do dużej butelki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W