Frytki ze słodkich ziemniaków
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 2 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżeczka gruboziarnistej soli
- ½ łyżeczki mielonego kminu
- ⅛ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
- 4 słodkie ziemniaki
- obrane ze skórki i pokrojone wzdłuż na cząstki
- 1 łyżka oleju roślinnego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 175° C. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Wymieszać w miseczce cukier, sól, kmin i pieprz kajeński. Włożyć pokrojone ziemniaki do dużej miski, polać olejem, wymieszać, posypać przyprawami, ponownie wymieszać i ułożyć na blasze. Piec 10 minut, odwrócić, zwiększyć temperaturę do 200° C i piec jeszcze 10-15 minut, aż frytki będą miękkie w środku i rumiane na wierzchu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W