Frytki z piekarnika
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:
4 duże, umyte ziemniaki (do pieczenia)
oliwa
sól i pieprz
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 205°C. Każdego ziemniaka rozetnij wzdłuż na połowę, a potem na ćwiartki, aż otrzymasz ósemki. Polej je oliwą, dopraw solą i pieprzem, ułóż oddzielnie na blasze. Piecz przez 15-20 minut, aż będą złociste po jednej stronie. Przewróć i piecz, aż będą złociste i chrupkie po obu stronach.
@ Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W