Frytki z czyśćca błotnego

Frytki z czyśćca błotnego
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Łukasz Łuczaj

Seria kulinarna:
Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Inne

Składniki:

  • 1 l kłączy
  • 200 ml oleju

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kłącza czyśćca można wykopywać od połowy września do połowy maja. Nie wymagają obierania, jedynie należy je umyć i osuszyć. Kłącza kroimy na kawałki długości ok. 3-5 cm. Rozgrzewamy olej na palniku, jak na frytki. Wrzucamy kłącza, smażymy aż staną się brązowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA