Frytki z czyśćca błotnego
Oceń przepis:
Przygotował:
Łukasz Łuczaj
- Seria kulinarna:
- Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Inne
Przygotowanie:
Kłącza czyśćca można wykopywać od połowy września do połowy maja. Nie wymagają obierania, jedynie należy je umyć i osuszyć. Kłącza kroimy na kawałki długości ok. 3-5 cm. Rozgrzewamy olej na palniku, jak na frytki. Wrzucamy kłącza, smażymy aż staną się brązowe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W