Frytki z batatów i ziemniaków
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nordycka kuchnia Sary La Fountain (odc. 14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia skandynawska, Kuchnia islandzka
Składniki:
- 1 duży batat, pokrojony w słupki
- 6-7 ziemniaków, pokrojonych w słupki
Przyprawy:
- 3-4 łyżki oleju
- ½ pęczka koperku, posiekanego
- skórka z ½ cytryny
- 1 łyżeczka czosnku, startego
- czarny pieprz
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obierz i pokrój batata i ziemniaki. Wymieszaj składniki marynaty. Dokładnie obtocz frytki w marynacie. Piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200ºC. Podawaj ze śledziami smażonymi na patelni oraz z dipem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W