Fasola zielona z marchewką
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Inne
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Składniki:475 g zielonej fasolki
4 marchewki
2 łyżki masła
1 łyżeczka soli
½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu czarnego
Przygotowanie:
Myjemy i odkrawamy końcówki fasolki, kroimy pod kątem na 2,5 cm kawałki. Obieramy marchewkę i kroimy na cienkie plasterki. Mieszamy warzywa ze sobą. Wrzucamy do parownika lub do garnka z dwu i półcentymetrową warstwą wody. Przykrywamy i gotujemy do miękkości, przez około 4 - 5 minut. W misce mieszamy warzywa z masłem, solą i czarnym pieprzem. Wykładamy na duży półmisek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W