Dip z nasion dyni
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty, Dania z dyni
Składniki:
- 180 ml prażonych nasion dyni
- 1 ząbek czosnku
- 125 ml świeżo startego parmezanu
- 250 ml liści bazylii
- umytych i osuszonych
- 430 ml jogurtu greckiego
- ¼ łyżeczki miodu
- ¼ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W robocie kuchennym zmiksuj nasiona dyni, czosnek, parmezan i bazylię. Przełóż do miski. Wlej jogurt i miód, dosyp pieprz kajeński. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj w małej, wydrążonej dyni.
Ten dip jest pyszny z surowymi warzywami, paluszkami grissini albo grzaneczkami z kurczakiem.
Ten dip jest pyszny z surowymi warzywami, paluszkami grissini albo grzaneczkami z kurczakiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W