Diavoli fritti z dipem z dymki i fenkuła
Oceń przepis:
Przygotował:
Nadia G.
- Seria kulinarna:
- Bitchin' Kitchen (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Diavoli fritti:1 szklanka oleju rzepakowego
4 ząbki młodego czosnku, grubo posiekane
4 fileciki anchois, rozgniecione widelcem
9 suszonych chili
Dip z dymki i fenkuła:
6 dymek, posiekanych
½ szklanki posiekanego fenkuła
½ szklanki natki pietruszki o płaskich liściach, drobno posiekanej
1 szklanka kwaśnej śmietany
1 szklanka śródziemnomorskiego pełnotłustego jogurtu
sok z 1 cytryny
duża szczypta cukru trzcinowego
szczypta soli morskiej i świeżo mielonego pieprzu
Przygotowanie:
Rozgrzej olej w małym rondlu o grubym dnie, aż zacznie dymić. Zdejmij rondel z ognia. Na dużą patelnię wrzuć czosnek oraz pastę anchois i równomiernie rozprowadź składniki. Rozłóż na patelni pojedynczą warstwą suszone papryczki chili. Metalową chochlą ostrożnie zalej papryczki gorącym olejem, aż napęcznieją. Ostrożnie wstrząśnij i przypilnuj, by się nie przypaliły. Połącz w misce: posiekane dymki, fenkuła, natkę pietruszki, śmietanę, jogurt, sok z cytryny, cukier, sól oraz świeżo mielony czarny pieprz i dobrze wymieszaj.
© Nadia G.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W