Dhal według Sophii Dahl z ryżem cytrynowo-szafranowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Sophie Dahl
- Seria kulinarna:
- Apetyczna panna Dahl (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 2 słodkie ziemniaki
- olej słonecznikowy
- sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
- garam masala
- 1 łyżeczka gorczycy
- 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
- kilka goździków
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- ½ łyżeczki cynamonu
- 4 strączki kardamonu
- ½ łyżeczki kurkumy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Pokrój słodkie ziemniaki wzdłuż na ósemki, wrzuć do garnka z wodą i podgotuj do chwili, aż zaczną mięknąć. Rozgrzej na blasze w piekarniku olej słonecznikowy, a gdy będzie gorący, obtocz w nim kawałki słodkich ziemniaków, dopraw solą i pieprzem, wstaw formę do piekarnika i piecz ziemniaki przez około 20 minut, aż się przypieką i będą chrupiące.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W