Czerwona kapusta z malinami

Czerwona kapusta z malinami
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kapustę pokroić w cienkie strużki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić kapustę, posolić i smażyć chwilę, aż zacznie wilgotnieć. Dodać utarty korzeń imbiru i wyciśnięty czosnek, zamieszać. Zalać czerwonym winem i dusić, aż kapusta zmięknie, a wino wyparuje. Skropić octem winnym i dobrze wymieszać. Posłodzić obficie miodem i dodać mrożone maliny. Dusić i mieszać, aż maliny się rozpadną i nadadzą smak kapuście.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA