Cynaderki jagnięce na tostach
Oceń przepis:
Przygotował:
Paul Merret
- Seria kulinarna:
- Ekonomia gastronomii (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
Składniki:
- 3 łyżki oleju roślinnego
- 6 szalotek
- obranych
- 1 łyżka boczku pokrojonego na skwarki
- 4 pieczarki
- pokrojone na ćwiartki
- 2 nerki jagnięce
- oczyszczone
- przekrojone wzdłuż na pół
- ½ łyżeczki czerwonego octu winnego
- 100 ml sosu pieczeniowego (może być ze słoiczka)
- 1 łyżka posiekanych listków estragonu
- ½ łyżko posiekanej natki pietruszki
- 1 gruba kromka białego chleba
- stosowana
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na małej patelni, na średnim ogniu. Dodaj szalotki i podsmażaj ze wszystkich stron przez 5 min, aż zmiękną i się zrumienią. Odłóż je na małą blaszkę i powtórz powyższe czynności z boczkiem i pieczarkami. Przełóż je na tę samą blaszkę. Rozgrzej pozostałą łyżkę oleju i ułóż na patelni nerki przekrojoną stroną w dół. Smaż po 3-4 min z obu stron, aż się zrumienią. Dołóż je do szalotek, boczku i pieczarek. Wlej na patelnię ocet winny, a gdy zawrze, zdeglasuj patelnię zeskrobując z dna przysmażone resztki. Dolej sos pieczeniowy i wrzuć na patelnię nerki, szalotki, boczek i pieczarki. Szybko zagrzej, przemieszaj i dodaj zioła. Ułóż tost na głębokim talerzu. Nałóż na niego cynaderki z dodatkami i polej sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W