Ciepłe curry
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Minimalista (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 10 strączków kardamonu
- 1 laska cynamonu
- 1 łyżeczka całych goździków
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej w kawałkach
- 1 łyżka kminu rzymskiego
- 1 łyżka nasion kopru włoskiego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgnieść strąki kardamonu płaską częścią noża lub dnem rondla, usunąć ziarna i wyrzucić łuski. Włożyć wszystkie składniki na małą patelnię i wstawić na średni ogień. Ogrzewać, od czasu do czasu potrząsając patelnią, aż mieszanka będzie aromatyczna, 3-5 minut. Zmielić na proszek w młynku do przypraw lub do kawy. Można przechowywać w szczelnym pojemniku przez kilka tygodni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W