Ciasto z polenty
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 450 g miękkiego masła
- 450 g cukru
- 450 g migdałów
- blanszowanych i drobno mielonych
- 6 jajek
- skórka otarta i sok z 4 cytryn
- 225 g polenty
- 1½ łyżeczki proszku do pieczenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C. Utrzyj masło z cukrem na puszystą kremową masę. Dodaj mielone migdały i starannie wszystko wymieszaj. Dodawaj po 1 jajku i za każdym razem krótko mieszaj. Dodaj skórkę i sok z cytryn. Dodaj polentę, wymieszaj, a następnie proszek do pieczenia – z znów wszystko wymieszaj. Przełóż ciasto do natłuszczonej formy i piecz 45 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W