Brownie z bananami
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.25)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Przygotowanie:
Brownie z bananami:
1 ½ łyżki roztopionego masła
2 łyżki brązowego cukru
4 banany, obrane, przekrojone na pół
¼ szklanki bitej śmietany 35%
¼ szklanki cukru
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
4 brownie (ze sklepu)
30 g startej gorzkiej czekolady
1 łyżka cukru pudru
Brownie z bananami:
Na średnim bądź małym ogniu podgrzej patelnię. Dodaj masło i cukier brązowy. Roztop. Na patelni ułóż banany. Skarmelizuj je z 1 strony (1 minuta), potem przełóż na drugą stronę. Zdejmij patelnię z ognia. Bitą śmietanę wymieszaj w misce z cukrem oraz ekstraktem z wanilii. Zetrzyj na tarce gorzką czekoladę. Brownie posyp cukrem pudrem. Na talerzach ułóż banany i nałóż łyżkę bitej śmietany na każde brownie.
Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na co dzień".
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W