Pudding z syropem klonowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:2 jajka
160 g masła
200 g cukru
280 g mąki pszennej
5 g proszku do pieczenia
500 ml syropu klonowego
500 ml śmietanki 35%
Przygotowanie:
Masło ubić z cukrem. Dodać jajka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Tak przygotowane ciasto schłodzić przez 24 godziny.
Syrop klonowy i śmietanę zagotować. Odstawić do ostygnięcia.
Piekarnik rozgrzać do 230°C.
Ciasto przełożyć do formy. Wlać mieszankę syropu i śmietany. Piec 15-20 minut, aż pudding się zrumieni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W