Ciasteczka z groszkami czekoladowymi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Przygotowanie:
Składniki:
170 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
¼ łyżeczki soli
115 g masła
200 g brązowego cukru
1 łyżka syropu kukurydzianego
1 jajo
1 łyżeczka wanilii
1 miarka groszków czekoladowych
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 190°C. Wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia. Odstaw. W mikserze utrzyj zimne masło i cukier na gładką masę. Dolej syrop kukurydziany, jajo i wanilię. Dokładnie utrzyj. Dosypuj stopniowo suche składniki, aż powstanie gładka masa. Dodaj groszki i wymieszaj łyżką.
Porcje ciasta nakładaj łyżką na posmarowaną tłuszczem blachę. Lekko rozpłaszcz palcami. Pozostaw dużo miejsca między ciasteczkami, bo urosną. Piecz dokładnie 12 minut. Przez 2 minuty schładzaj na blasze, potem zdejmij i wystudź.
Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W