Stek z kalafiora z jajkiem i sałatką z ogórka
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- plaster pieczonego kalafiora
- 3 łyżki klarowanego masła
- jajko
- czarnuszka
Sałatka z ogórka:
- 1 ogórek
- 1 mała czerwona cebula
- 1 łyżka kaparów
- natka pietruszki lub kolendry
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kalafior podsmażyć na dwóch łyżkach klarowanego masła z obu stron. Na pozostałej łyżce usmażyć sadzone jajko żeby żółtko było lejące. Zaraz po wybiciu jajka na patelnię, przyprawić je solą, pieprzem i czarnuszką.
W tym czasie przygotować sałatkę. Ogórek pokroić w cienkie plasterki, cebulę w delikatne piórka, kapary lekko posiekać. Wszystko wymieszać ze sobą, dodać łyżkę wody z kaparów, doprawić solą i pieprzem. Natkę pietruszki posiekać i dodać do sałatki. Wszystko wymieszać.
Podsmażony kalafior podawać z jajkiem i sałatką z ogórka.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W