Ciasteczka owsiane babci

Ciasteczka owsiane babci
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

  • Ciasto:
  • 200 g masła
  • 50 g cukru
  • 240 g mąki pszennej
  • 50 g suszonych jagód
  • 75 g suszonych borówek brusznic
Lukier:
  • 100 g masła
  • 75 g cukru
  • 400 g płatków owsianych
Dodatkowo:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj składniki ciasta. Wyłóż na blachę przykrytą papierem do pieczenia. Ugnieć i wyrównaj, aby powstała warstwa jednakowej grubości.

Roztop masło. Wsyp cukier. Zostaw, aż się rozpuści. Wsyp płatki. Wylej na warstwę ciasta. Piecz 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200ºC, na złoty kolor. Pokrój ciasto na kawałki i skrop roztopioną czekoladą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA