Chutney z kokosa i kolendry
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
Składniki:
- 200 g świeżego startego kokosa lub wiórków kokosowych
- 2 zielone chilli
- pęczek kolendry
- 0,5 pęczka mięty
- sok z limonki
- sól do smaku
- 2 łyżki mleka kokosowego
- 2 łyżki oleju arachidowego
- 1 łyżeczka nasion czarnuszki
- 1 mała cebula
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kokosa, chilli, sok z limonki, kolendrę, mleko kokosowe i miętę wrzucić do malaksera i zmiksować. Nasiona czarnuszki uprażyć i połączyć z pastą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W