Chrupiący boczek wieprzowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Ideał
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Ponakłuwaj ostrym nożem skórę na boczku. Nadziej brzeg mięsa na dwa haki, by łatwiej je było przytrzymać. Trzymając mięso nad szerokim garnkiem z wrzątkiem, polej boczek kilkoma chochlami wrzątku od strony skóry, żeby się obkurczyła. Rozgrzej suchy wok na dużym ogniu, wsyp sól, zmielony pieprz, mieszankę Pięcu Smaków, biały pieprz oraz cukier i praż przez 3 minuty. Przesyp przyprawy na zimny talerz, trochę przestudź i jeszcze dobrze ciepłą natrzyj mięso. Zawieś boczek na hakach na 8 godzin lub na całą noc w chłodnym i przewiewnym miejscu. Rozgrzej piekarnik do 200oC/180oC z termoobiegiem. Ułóż boczek skórą do góry na kratc
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia chińska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W